Avio karte

  • Odrasli (25+ god)
  • Omladinci (12 24 god.)
  • Deca (2 11 god.)
  • Beba (0 23 meseca)
  • Plaćanje: preko računa Banke/pošte, gotovina Resavska 11 Bgd, do 6 rata čekovima, Visa ili Master kreditnom karticom
  • Za firme: nakon plaćanja dostavićemo Vam fakturu u SEF.

 

  • Rezervacija Lufthansa avio karte: online na našem sajtu ili putem telefona: 011/32-23-111. Ukoliko Lufthansa avio kartu platite Visa ili Master karticom direktno na sajtu, nakon kupovine na email dobićete avio kartu i račun. Ukoliko izaberete plaćanje preko računa Banke,pošte ili u gotovini, nakon rezervacije na email će Vam stići potvrda rezervacije, instrukcije za plaćanje i rok za kupovinu Lufthansa avio karte.
  • Rok za kupovinu Lufthansa avio karte: istoga dana ili maksimalno 24h od uradjene rezervacije ukoliko tarifa koju ste rezervisali to dozvoli. 
  • Plaćanje Lufthansa avio karte: u gotovini u poslovnici koja se nalazi u ulici Resavska 11 Beograd, preko računa, kreditnim karticama direktno na sajtu prilikom rezervacije Lufthansa avio karte, na 10 rata čekovima. 
  • Cene koje dobijete online rezervacijom su ukupne cene sa svim aerodromskim taksama.

O Lufthansi

Lufthansa avio kompanija je osnovana 1926. godine.Poseduje 284 aviona koji lete na preko 200 destinacija u 78 zemalja širom sveta. Sedište Lufthanse je u Kelnu. U 2011. godini više od 65 miliona putnika je koristilo usluge avio kompanije Lufthansa.

Lufthansa ručni prtljag

Ekonomska klasa: dozvoljeno je da nosite 1 komad prtljaga maksimalne težine do 8kg dimenzija 55 x 40 x 23 cm. Dozvoljeno je poneti  dodatni predmet - npr. ručna torba, akt tašna, laptop - maksimalne dimezije 40 x 30 x 10 cm.

Biznis klasa: dozvoljeno je da nosite 2 komada ručnog prtljaga maksimalne dimenzije 55 x 40 x 23 cm. Dozvoljeno je poneti 1 dodatni predmet - npr. ručna torba, akt tašna, laptop - maksimalne dimenzije 40 x 30 x 10 cm.

Za prtljag koji prelazi dozvoljenu dimenziju ili kilažu putnici će biti u obavezi da plate naknadu predvidjenu za predati prtljag na aerodromu i da ga predaju.


Lufthansa  bagažni prtljag

Kod pravljenja Lufthansa online rezervacije avio karata obratite pažnju da li je avio karta koju ste izabrali samo sa ručnim prtljagom ili je uključen ručni prtljag i bagažni prtljag 1 kofer od 23 kg. Ukoliko je uključen samo ručni prtljag na sledećem koraku možete doplatiti 1 kofer do 23 kg. 

Težina bagažnog prtljaga u ekonomskoj klasi je maksimalno 1 kofer do 23kg dimenzija 158cm u zbiru (dužina + širina + visina).

Težina bagažnog prtljaga u biznis klasi je maksimalno 2 kofera do 32kg dimenzija 158cm u zbiru (dužina + širina + visina).

Težina bagažnog prtljaga u premium economy klasi je maksimalno 2 kofera svaki do 23 kg.

Lufthansa online check-in

Lufthansa online čekiranje možete izvršiti 23h pre putovanja

Online čekiranje možete uraditi na stranici: Lufthansa online check in 

Putovanje dece Lufthansa avio kompanijom

Bebe: deca od 0 - 2 godine nemaju svoje sedište i sede u krilu odrasle osobe. Pratnja bebe mora biti osoba starija od 18 godina ili preko 16 godina ako su iz iste porodice. Ako beba napuni 2 godine tokom putovanja, sedište/tarifa za dete mora biti dokupljeno na povratnom letu. Jedna odrasla osoba može putovati s najviše dve bebe, od kojih jedna mora biti stara najmanje šest meseci. U tom slučaju jedna beba sedi u krilu odrasle osobe, a druga na posebnom putničkom sedištu, tj. u sigurnosnom sedištu za automobil.

Deca: deca od 2 - 12 godina. Deca koja nisu napunila 5 godina moraju uvek biti u pratnji odrasle osobe. Pratnja mora biti osoba starija od 18 godina ili preko 16 godina ako su iz iste porodice. Deca od 5 do 12 godina moraju uvek biti praćena od strane osobe preko 12 godina. Za dete koje puni 12 godina tokom putovanja treba biti primenjena tarifa za odraslu osobu za celokupno putovanje.

Deca koja putuju sama:

  • Nepraćena deca su deca od 5 do 11 godina, koja putuju sama i o kojima prevoznik vodi posebnu brigu. Roditelji mogu zatražiti pratnju i za decu od 12 do 17 godina. Naknada za nepraćeno dete se obavezno naplaćuje prilikom izdavanja Lufthansa avio karte. 

Pored cene karte, za uslugu nepraćene dece plaća se dodatna nadoknada. Nadoknada se naplaćuje po letu i po detetu (čak i kad više dece putuje zajedno):

  • Evropa: oko 60 eura po pravcu

  • Interkontinentalni letovi: oko 100 eura po pravcu

Lufthansa prevoz životinja

Lufthansa od kućnih ljubimaca prevozi pse, mačke ili zečeve. 

Svaki putnik može poneti maksimalno dve životinje sa sobom (u odgovarajućim transporterima). Životinje mogu biti prevožene u kabini ili prtljažnom delu:

Prevoz životinja u putničkoj kabini kao dodatni ručni prtljag:

  • Samo manji psi ili mačke, koji ne teže više od 8kg zajedno sa transporterom se mogu prevoziti u kabini; izuzetak su psi vodiči, koji mogu da prate osobe sa hendikepom, kao i psi za emocionalnu podršku koji se mogu prevoziti bez nadoknade na letovima ka/iz SAD

  • Maksimalna veličina transportera je 55 x 40 x 23 cm

  • U transporteru životinja mora biti u mogućnosti da ustane, sedne i okrene se oko svoje ose bez ikakvih restrikcija

  • Jedan transporter (sa maksimalno dve životinje) po putniku je dozvoljen i on treba biti smešten ispod sedišta koje se nalazi ispred putnika

  • Transporter mora biti napravljen od mekanog materijala, dobro osiguran, otporan na ugrize i vodootporan

Cena za prevoz životinja u kabini na Lufthansa avio kompaniji unitar Evrope: 60 eura po pravcu, za medjunarodni saobraćaj van Evrope oko 110 eura po pravcu.

Prevoz životinja u prtljažnom prostoru kao dodatni predati prtljag:

  • Prevoz životinja u prtljažnom prostoru nije moguć ako let ima konekciju u Minhenu, već isključivo sa letom koji ima konekciju na frankfurtskom aerodromu.

  • Transporter mora biti u skladu sa IATA pravilima u protivnom Lufthansa može odbiti da preveze životinju.

  • U transporteru životinja mora biti u mogućnosti da ustane, sedne i okrene se oko svoje ose bez poteškoća

  • Maksimalna veličina transportera u prtljažnom delu putničkog aviona može biti 125 x 75 x 85 cm

  • Transporter mora biti dobro osiguran, otporan na ugrize, vodootporan, bez oštrih ivica

  • Transporter mora sadržati kanistere sa hranu i vodu

  • Najviše se dve životinje mogu prevoziti u transporteru

  • Ogrlica i povodac trebaju biti sa putnikom u ručnom prtljagu

Cena za prevoz životinja u prtljažnom delu na Lufthansa avio kompaniji unitar Evrope: 100 eura po pravcu, za medjunarodni saobraćaj van Evrope oko 190 eura po pravcu.

Psi bez pratnje putnika se mogu prevoziti samo na Lufthansa Cargo letovima

Prevoz opasnih/borbenih rasa pasa na Lufthansa avio kompaniji:

Dole nevedene rase se smatraju opasnim i moraju se prevoziti isključivo u prtljažnom delu, u transporterima specijalno izrađenim po IATA specifikaciji. Izuzetak su mladjii psi od 3-6 meseci starosti koji se mogu prevoziti u normalnim transporterima.

1. Američki Pit Bul Terijer

2. Američki Stafordski Terijer

3. Stafordski Bul Terijer

4. Bul Terijer (minijaturni Bul Terijari nisu klasifikovani kao borbeni psi)

5. Američki Buldog

6. Dogo Argentino

7. Kangal ili Karabaš - Anadolijski pastirski pas

8. Kavzazijski pastirski pas

9. Rotvajler

Trudnice

Do kraja 36. nedelje, odnosno 4 nedelje pred porođaj, Lufthansa dozvoljava trudnicama da lete bez medicinskog serifikata. Nakon 28. nedelje, budućim majkama se preporučuje serifikat izdat od strane ginekologa, koji sadrži:

 

  • potvrdu da trudnoća nema komplikacija
  • očekivani datum porođaja
  • ginekolog treba naglasiti da trudnoća ne sprečava putnicu da leti

 

Kada je u pitanju blizanačka trudnoća, ili trudnoća sa više beba, trudnicama je dozvoljeno da lete do kraja 28. nedelje.

Gde leti avio kompanija Lufthansa?

Lufthansa leti na mnogo destinacija.Možete pretražiti sve destinacije u rezervacionom sistemu JeftineAvioKarte.rs

Kada mogu kupiti jeftine Lufthansa avio karte?

Lufthansa avio karte je najbolje da kupite što ranije.

Gde mogu da kupim Lufthansa avio karte?

Lufthansa avio karte možete kupiti online na našem sajtu,u Resavskoj 11 u Beogradu ili nas možete pozvati na 011/32-23-111.

Kako da platim Lufthansa avio karte?

Možete platiti u gotovini u Resavskoj 11, Beograd, preko računa Banke pošte, kreditnim karticama direktno na sajtu ili do 6 rata čekovima.