Informacija

Aerodrom Cirih

Međunarodni Aerodrom Cirih (ZRH) se nalazi u opštini Kloten, u kantonu Cirih. Najveći je od svih švajcarskih aerodroma.

Aerodrom Cirih: vaš vodič kroz glavni međunarodni aerodrom u Švajcarskoj

Aerodrom Cirih, poznat i kao Međunarodni aerodrom Cirih (IATA kod: ZRH), je najveći i najprometniji aerodrom u Švajcarskoj. Kao ključna tačka za međunarodne letove i važan čvor u evropskom aviosaobraćaju, pruža visok nivo usluge i udobnosti za putnike koji dolaze i odlaze iz ovog prelepog grada.

Lokacija i pristup aerodromu

Aerodrom Cirih se nalazi približno 13 kilometara severozapadno od centra Cirih. Pristup aerodromu je jednostavan zahvaljujući dobro razvijenoj infrastrukturi:

  • Automobilom: Aerodrom je lako dostupan putem glavnih auto-puteva i putokaza. Na aerodromu su dostupna parking mesta za sve vrste vozila.
  • Javni prevoz: Aerodrom je povezan sa centrom grada putem brzog železničkog prevoza i autobusa. Železnička stanica se nalazi direktno ispod terminala, što omogućava brzi i efikasan pristup.
  • Taxi i shuttle: Taksiji i shuttle vozila su dostupni ispred terminala, nudeći udobne i direktne opcije prevoza.

Terminali i usluge

Aerodrom Cirih ima dva glavna terminala: Terminal 1 (zajednički za većinu međunarodnih letova) i Terminal 2 (koji se koristi za letove unutar Švajcarske i kratke međunarodne letove). Ovaj aerodrom nudi širok spektar usluga za putnike:

  • Check-in i Bezbednost: Postoje brojne kioske i pultovi za check-in, kao i efikasne sigurnosne provere kako bi se putnici što brže i lakše uputili ka svojim letovima.
  • Restorani i Prodavnice: Širok izbor restorana, kafića i prodavnica nudi sve od brzih obroka do luksuznih jela, kao i razne proizvode za kupovinu.
  • Lounges: VIP saloni su dostupni za putnike koji žele dodatni komfor i privatnost pre svog leta.
  • Wi-Fi i Električni Uticnici: Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom terminalu, a električni uticnici su lako dostupni za punjenje mobilnih uređaja.

Informacije o letovima

Za najnovije informacije o dolascima i polascima, posetite zvaničnu web stranicu aerodroma Cirih. Takođe, za najnovije informacije o letovima sa aerodroma Cirih, uključujući one iz Beograda, možete koristiti aplikacije za praćenje letova i posetiti zvaničnu stranicu aerodroma Cirih.

Atrakcije u blizini aerodroma

Ako imate slobodnog vremena pre ili nakon vašeg leta, možete istražiti blizu aerodroma:

  • Stari Grad Cirih: Sa svojim istorijskim zgradama i živopisnim ulicama, Stari Grad je odličan za brzu šetnju i uživanje u lokalnoj kulturi.
  • Jezero Cirih: Prekrasno jezero nudi mogućnosti za šetnje uz obalu, biciklizam i vožnju čamcem.
  • Urbana Umjetnost: Istražite brojne galerije i umetničke instalacije koje su rasprostranjene širom grada.

Aerodrom Cirih je moderni i efikasni međunarodni aerodrom koji nudi vrhunske usluge za putnike. Sa lako dostupnim terminalima, odličnim opcijama prevoza i brojnim sadržajima, ovaj aerodrom je savršen početak ili završetak vašeg putovanja u Švajcarskoj. Bilo da dolazite ili odlazite iz Cirih, bićete u mogućnosti da uživate u njegovim pogodnostima i jednostavnom pristupu.

Ukoliko želite da proverite red letenja aerodroma u Cirihu pogledajte link: Red letenja Aerodrom Zurich

Kako stići od aerodroma u Cirihu do centra grada?

Do aerodroma postoje mnoge direktne linije.

Podzemna železnička stanica Swiss Federal Railways je povezana sa Cirihom i drugim švajcarskim gradovima. Karte se kupuju na automatima pre ulaska u voz.

Red vožnje možete pogledati na linku

Red vožnje podzemne železnice od aerodroma do centra Ciriha

Postoje i autobuske linije koje povezuju aerodrom i centar grada.

Mapu i red vožnje možete pogledati na linku Red vožnje autobuskih linija od aerodorma do centra Ciriha

Od aerodoma u Cirihu do glavne železničke stanice možete stići i tramvajskom linijom br.10 Glattalbahn Tram Service .Tramvaj saobraća na svakih 10 minuta.

Ukoliko želite da uradite online rezervaciju avio karte za Cirih, kliknite na linku Rezervacija avio karte

Više o tome kako se rezerviše avionsku kartu do Ciriha možete pronaći na stranici Kako da rezervišem avio kartu?

Više o načinima plaćanja avio karte možete pronaći na stranici Plaćanje avionske karte