Avio karte Beograd Istanbul

Putovanje Beograd-Istanbul: sve što treba da znate o letovima, cenama i atrakcijama

Ako planirate putovanje iz Beograda u Istanbul, avioni su najbrži i najudobniji način da stignete do ovog fascinantnog turskog grada. U ovom vodiču, saznaćete sve o letovima Beograd-Istanbul, cenama avio karata, trajanju leta i najboljim periodima za posetu Istanbulu. Takođe, pružamo vam preporuke šta sve treba videti i raditi u ovom prelepom gradu.

Avio karta Beograd Istanbul

 Let Beograd-Istanbul: sve što treba da znate

1. Trajanje leta Beograd-Istanbul

Putovanje avionom između Beograda i Istanbula traje otprilike 1 sat i 40 minuta. Ovo je idealan način da brzo stignete do jednog od najuzbudljivijih gradova na svetu. Bez obzira na to da li putujete zbog posla ili odmora, brzi let vam omogućava da se odmah posvetite istraživanju Istanbula.

2. Cena avio karte Beograd-Istanbul

Cene povratne avio karte Beograd-Istanbul mogu značajno varirati u zavisnosti od sezonskih promena i raspoloživosti. Da biste pronašli najbolje cene avio karata Beograd-Istanbul, preporučujemo da koristite JeftineAvioKarte.rs. Ovaj sajt vam omogućava da uporedite cene i pronađete najpovoljnije opcije za vaše putovanje.

3. Direktni letovi i avio kompanije

Postoji nekoliko avio kompanija koje nude letove između Beograda i Istanbula, uključujući Air Serbia, Turkish Airlines i Pegasus. Direktni letovi su najbrži način da stignete do Istanbula i obično su dostupni svakodnevno. Za najnovije informacije o rasporedu letova i mogućim promenama, posetite sajt Aerodroma Beograd.

Najbolje vreme za posetu Istanbulu

Istanbul je atraktivan tokom cele godine, ali najprijatnije vreme za posetu je tokom proleća (april-juni) i jeseni (septembar-novembar). Tokom ovih meseci vreme je prijatno, a grad nije pretrpan turistima. Leto može biti veoma vruće, dok zime donose hladnije temperature, što može uticati na vaše planove ako niste ljubitelj hladnog vremena.

Beograd Istanbul Avion

Putovanje avionom između Beograda i Istanbula nudi brz, efikasan i udoban način da dodjete do jedne od najintrigantnijih destinacija u svetu. Uz direktne letove, povoljne cene i brzu proceduru, vaše putovanje će biti prijatno i bez stresa. Planirajte svoje putovanje unapred i uživajte u svim čarima koje Istanbul ima da ponudi. Kada planirate putovanje između Beograda i Istanbula, avion vam pruža najbrži i najudobniji način da stignete do jednog od najuzbudljivijih gradova na svetu. Istanbulska destinacija nudi bogatstvo kulturnih doživljaja, istorijskih lokaliteta i savremene atrakcije, a putovanje avionom omogućava vam da se brzo upustite u ovu avanturu.

Šta videti u Istanbulu: najlepše atrakcije

1. Plava Džamija

Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Istanbulu je Plava Džamija, koja je prepoznatljiva po svojim impozantnim minaretima i prelepim plavim pločicama unutar zgrade. Obavezno je uključiti u svoj plan obilaska.

2. Aja Sofija

Aja Sofija je još jedan impresivan istorijski lokalitet. Nekadašnja crkva, a zatim i džamija, sada je muzejski kompleks koji nudi fascinantne prikaze istorije i arhitekture.

3. Topkapi Palata

Topkapi Palata je nekadašnja rezidencija osmanskih sultana i sada je muzejski kompleks u kojem možete istražiti bogatu istoriju i kulturu Osmanskog Carstva.

4. Kapali Čaršija

Ako želite da doživite pravu atmosferu Istanbula, obavezno posetite Kapali Čaršiju, jednu od najvećih i najstarijih zatvorenih pijaca u svetu. Ovdje možete kupiti sve od začina do suvenira.

5. Bosfor

Vožnja brodom po Bosforu je savršen način da vidite grad sa druge perspektive. Ovaj prirodni moreuz deli Evropu i Aziju i pruža neverovatne poglede na grad i njegove obale.

Planiranje putovanja: saveti i trikovi

  • Rezervišite avio karte Beograd Istanbul unapred: Da biste uštedeli novac, preporučuje se da rezervišete avio karte Beograd-Istanbul nekoliko meseci unapred. Cene su često niže kada se karte kupuju ranije.

  • Proverite raspored letova: Za najnovije informacije o letovima i mogućim promenama na dan putovanja, pratite sajt Aerodroma Beograd.

  • Ponesite adekvatan prtljag: Pre nego što krenete, proverite pravila o prtljagu avio kompanije i obavezno ponestite potrebne dokumente za putovanje.

Uživajte u svom putovanju iz Beograda u Istanbul i istraživanju svih čari koje ovaj dinamičan grad ima da ponudi. Srećan put!

Avio karte Beograd Istanbul

Jeftine avio karte Boograd Istanbul dobićete ukuliko napravite online razervaciju u samo par koraka. Pri pravljenju rezervacije možete izabrati način plaćanja. Kupovina internet cene avio karte Beograd Istanbul je istoga dana kada je uradjena rezervacija. Cena koju dobijete je ukupna cena sa svim taksama.

Red letenja: svim danima 
Trajanje leta Beograd Istanbul:1:50 minuta.
 
Vremenska Prognoza za Istanbul

ISTANBUL VREME

Istanbul, grad koji spaja Evropu i Aziju, poznat je po svojoj bogatoj istoriji i kulturi. Razumevanje vremenskih uslova može vam pomoći da maksimalno uživate u svom boravku. U ovom tekstu, istražujemo vremensku prognozu za Istanbul po mesecima.

Vreme u Istanbulu po mesecima

Mesec Prosečna temperatura (°C) Prosečna padavina (mm)
Januar 8 100
Februar 8 85
Mart 10 70
April 14 45
Maj 19 35
Jun 24 30
Jul 27 15
Avgust 27 25
Septembar 23 40
Oktobar 18 90
Novembar 13 110
Decembar 10 110

Januar

U januaru, prosečna temperatura iznosi 8°C. Očekujte kišne dane i povremeno hladnije vreme.

Februar

Februar se nastavlja sa sličnim temperaturama kao januar. Očekujte povremene padavine.

Mart

Mart donosi blago zagrevanje sa prosečnom temperaturom od 10°C. Počinju da se pojavljuju sunčani dani.

April

U aprilu, prosečna temperatura raste na 14°C. Idealno vreme za šetnje i istraživanje grada.

Maj

Maj je jedan od najlepših meseci u Istanbulu, sa prosečnom temperaturom od 19°C. Savršeno vreme za uživanje na otvorenom.

Jun

Jun donosi tople dane sa prosečnom temperaturom od 24°C. Očekujte sve više sunčanih dana.

Jul

Jul je najtopliji mesec sa prosečnom temperaturom od 27°C. Savršeno vreme za posetu plažama.

Avgust

Avgust se neznatno hladi, ali i dalje donosi tople temperature. Očekujte povremene pljuskove.

Septembar

Septembar donosi prijatne temperature od 23°C. Idealno je vreme za istraživanje grada bez gužve.

Oktobar

U oktobru, vreme se hladi sa prosečnom temperaturom od 18°C. Očekujte kišne dane i svežije vreme.

Novembar

Novembar donosi hladnije vreme sa prosečnom temperaturom od 13°C. Kiše su česte, pa se obucite slojevito.

Decembar

Decembar donosi hladno vreme sa prosečnom temperaturom od 10°C. Grad postaje čarobno mesto tokom praznika.

Zaključak

Razumevanje vremenske prognoze za Istanbul može vam pomoći da uživate u svakom trenutku svog boravka. Bez obzira na sezonu, ovaj grad uvek nudi nešto posebno. Planirajte unapred i uživajte u njegovim čarima!

Važna pitanja za avio karte za Istanbul

Koje avio kompanije lete iz Beograda za Istanbul?

Iz Beograda za Istanbul možete leteti avio kompanijom Air Serbia, Pegasus Airlines i Turkish Airlines.

Kada mogu kupiti najjeftinije avio karte za Istanbul?

Avio karte za Istanbul je najbolje da kupite što ranije.

Gde mogu da kupim jeftine avio karte Beograd Istanbul?

Avio karte za Istanbul možete kupiti u Resavskoj 11 u Beogradu ili nas možete pozvati na 011/32-23-111 za kupovinu Vaše avio karte.

Kako da platim avio kartu za Istanbul?

Možete platiti u gotovini u Resavskoj 11, Beograd, preko računa banke, pošte, kreditnim karticama ili do 5 rata čekovima.